EasyLife

Jorunn Juell: Jeg fikk hjelp til å gå ned i vekt og orker endelig å trene igjen!

Ned i vekt med EasyLife?
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on LinkedIn
Linkedin

Å gå ned i vekt var ikke enkelt for Jorunn. Hun orket ikke trene, prøvde ulike dietter uten hell og holdt nesten på å gi opp. Hun innså at hun trengte litt hjelp. Nå er det snart 1 år siden hun begynte på EasyLife.

-Jeg gikk raskt ned i vekt med EasyLife

-Jeg trengte å gå ned i vekt og var i dårlig form. Etter at jeg ble syk for 3 år siden, har vekta gått opp og formen gått ned. Hver gang jeg prøvde å trene, ble det for mye. Jeg mistet all energi og måtte ta det rolig i lang tid, før jeg våget meg på å prøve igjen. Jeg innså at jeg trengte hjelp og kontaktet Kristiansand Sportsenter.

Etter å ha pratet med Morten Hofseth, min instruktør, var jeg ikke i tvil. Januar i år begynte jeg på EasyLife kurs.

Det at jeg fikk tilgang på kosterstatter i starten, satte fart i fettforbrenningen min og gjorde at resultatene kom raskt. Det ga mot til å fortsette, sier den blide renholdsarbeideren fra Kristiansand.Nå får jeg tilrettelagt trening, her på Kristiansand Sportsenter, som er tilpasset min form, slik at jeg orker å trene uten å gå helt i bakken.

-Jeg var i kjempeform. Plutselig sa det bare stopp

For 6 år siden trente jeg regelmessig flere ganger i uka og kunne løpe ei mil uten problemer. Vekta var stabil på 63 kilo. Jeg har 2 ganger løpt oljestafetten, sist gang for 7 år siden. Neste mål var halvmaraton. Men plutselig orket jeg ingen ting. Jeg hadde slitt med vonde skuldre og nakke, men nå hadde jeg ingen energi. Legene mente det kunne skyldes Fibromyalgi. Det ble litt av en overgang, fra å være aktiv å trene 3 ganger i uka, og til å nesten ikke orke noe annet enn å hjelpe ungene med lekser. Med inaktivitet og muligens litt trøstespising, kom kiloene snikende på. Vekta viste til slutt ca 80 kilo. Noe måtte gjøres.

-Ingen ting funket, jeg gikk ikke ned i vekt!

Det var alt fra 123 dietten til en diett hvor man skulle unngå en rekke matvarer. Men resultatene uteble.

-Jeg orket ikke trene og forbrenningen ville ikke komme i gang. Formen ble stadig dårligere. Jeg har tidligere gått ned mange kilo og klart å holde vekta, blant annet etter de to graviditetene mine. Grunnen til at det ikke nyttet nå, var muligens fordi jeg ikke klarte å være fysisk aktiv, noe jeg jo alltid har vært. Hver gang jeg prøvde å trene, ble jeg bare tappet for energi og måtte holde opp. Til slutt gav jeg opp.

Så fikk jeg hjelp av Morten Hofseth på Kristiansand Sportsenter

-Det var vanskelig å innse at tempo og innsats måtte stagges og at jeg måtte ta det rolig. Jeg gav nok litt for mye og det var vanskelig å justere intensiteten etter formen. Nå får jeg hjelp til det av instruktør, Morten Hofseth. Da klarer jeg å gjennomføre. Jeg trener hovedsakelig Milon, oplegget passer meg fint. Det er som en personlig trener er der og passer på at du gir på når formen tillater det og bremser deg når formen er dårlig.

Fikk ny motivasjon da familien planla sommerferie i USA

Da bestemte Jorunn seg for at nå måtte hun gjøre noe – for siste gang. Det var nå eller aldri mer. Motivasjonen var å kunne henge med resten av familien i sommerferien, og ikke henge etter som et slips.

Jeg innså at jeg måtte ha hjelp

Jeg hadde lest mange EasyLife blader, om alle de som hadde lykkes med dette opplegget, men var i tvil. Etter å ha tatt en prat med daglig leder og kursinstruktør, Morten Hofseth, var jeg sikker. I midten av januar i år startet jeg på kurs, da viste vekta over 80 kilo.

Etter bare en uke på EasyLife var vekta til Jorunn redusert med hele 2,6 kilo!

Og etter 8 uker viste vekta -11,3 kilo. Nå er totalt 15 kilo borte og vekta er stabil. I tillegg kom jeg i gang med tilrettelagt trening hvor man nærmest har en personlig trener hele tiden, som følger opp og justerer intensiteten etter formen, som holder igjen når det trengs og som pusher når formen er der.

Trening er det eneste som holder betennelsene i sjakk!

-Neste mål er Hovden Tour hvis skuldra tåler det.Trening er det eneste som holder betennelse i skuldre og nakke i sjakk. Det viser seg å være riktig, som alle fysioterapeutene sier. Trening er det eneste som hjelper. Man må bra ta det i rolig tempo.

Trening med Milon 2 ganger i uka er nok

Trener hele kroppen i disse Milon apparatene.
Trener hele kroppen i disse Milon apparatene.

Jeg trener Milon 2 ganger i uka og har ikke blitt dårligere eller fått mindre energi, slik som jeg har opplevd med andre treningsopplegg. Nå orker jeg mye mer og kan gå opp bakker uten å pese. En stor fordel med trening på Milon, er at 2 ganger i uka er nok. (Les mer om Milon her: https://krss.no/trening/) Da får man trent kondisjon og styrke på hele kroppen på rett rundt halvtimen. Det er så enkelt. Man putter inn databrikken med alle personlige innstillinger, slik at man trenger ikke å justere på noe. Det er bare å begynne å trene. Alt du gjør blir lagret slik at du måler fremgangen din hele tiden. Enklere treningsform finnes ikke.

Jeg benytter også PowerPlate, de vibrasjonsapparatene de har, til trening og massasje. Og de vonde  skuldrene mine er blitt mye bedre.

EasyLife opplegget har funket fordi det handler om å endre livsstil

Det at man har de 3 elementene, fysisk aktivitet, motivasjon og ernæring, samt at kurset går over tid, er det som har vært avgjørende for at jeg klarte det denne gangen. Det er også svært motiverende når man i starten går så raskt ned i kilo ved å bruke kosterstattere. Man blir motivert til å fortsette fordi ting skjer fort. Mat innføres etter hvert og man blir mer bevisst på hva man putter i munnen. Men endrer rett og slett på vanene.

Det at man hele tiden får målt fremgangen sin har vært veldig motiverende

-Du kan følge utviklingen av treningen din, via data, fordi all aktivitet blir lagret på datakortet ditt og resultatene vises på rapportene man får skrevet ut. Slik er Milon unik. Man måler også fordelingen av fett og muskler hele tiden, samt fremgangen i kondisjon. Alt dette bidrar til å øke motivasjon og pågangsmot.

På spørsmål om hva som har vært avgjørende for at det denne gangen har funket, svarer Jorunn:

– Det at jeg kunne følge opplegget på tross av alle mine utfordringer har vært det beste, men også at man får rapporter som viser all fremgang og tett oppfølging hele veien. Det gir motivasjon!

Ønsker du å vite mer om EasyLife og om det kan være noe for deg, så fyll gjerne ut kontaktskjemaet under med navn og telefonnummer, så tar vi kontakt for en uforpliktende og gratis konsultasjon.

Kontakt oss:

Navn:*
E-post:*
Telefon:
-
Emne:*
Kommentarer:
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on LinkedIn
Linkedin

2 thoughts on “Jorunn Juell: Jeg fikk hjelp til å gå ned i vekt og orker endelig å trene igjen!

    1. Hei Magnus. Du må gjerne komme til oss på en uforpliktende og gratis konsultasjon slik at vi finner ut om dette kan være noe for deg. Da vil du også få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha. Med vennlig hilsen Morten Hofseth

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *